Vă vom ajuta să vă găsiți conducătorul de doctorat

Ești pe cale să-ți termini studiile sau le-ai finalizat deja și ai vrea să îți avansezi în continuare cariera academică? Dacă vă propuneți o carieră în cercetarea științifică, de obicei nu există nici o cale în jurul unei teze de doctorat. Dar un doctorat este, de asemenea, adesea o condiție prealabilă pentru a ajunge la funcții de conducere în sectorul privat. Pentru ca teza de doctorat să fie un succes, trebuie mai întâi să căutați un conducător de doctorat adecvat. Dacă doriți ajutor la alegerea unui scaun și a unui mentor pentru subiectul dvs., vă rugăm să ne contactați și vă vom face o ofertă fără caracter obligatoriu!

Găsiți conducătorul de doctorat la propria universitate

Dacă încă studiați și doriți să vă faceți doctoratul la universitatea în care ați studiat și dvs., găsirea unui conducător de doctorat poate fi relativ ușoară. Sunteți deja familiarizați cu lectorii din departamentul dvs. și probabil că ați finalizat deja examenele cu unul sau altul. S-ar putea să puteți scrie disertația împreună cu lectorul care a evaluat și teza de master sau teza de diplomă.
De regulă, numai profesorii sau lectorii privați au voie să supravegheze o teză de doctorat, adică acei lectori care dețin un titlu universitar mai mare decât cel pe care îl vizați. Cu toate acestea, mulți profesori sunt deja destul de „complet înzestrați”: ei supraveghează o serie întreagă de disertații și, prin urmare, ar putea avea puțin sau deloc timp pentru un alt doctorand. Un doctorat este de obicei o întreprindere îndelungată și necesită multă energie și motivație din partea ta. Desigur, ați dori un supervizor care vă este disponibil dacă aveți întrebări sau probleme, în ciuda intervalelor mai lungi. Vă recomandăm să solicitați un interviu personal cu lectorul în cauză. O conversație directă este de obicei mai promițătoare decât o cerere scrisă prin e-mail.

Cum să găsiți un supervizor pentru o disertație externă

Dacă v-ați finalizat deja studiile și v-ați început slujba, de obicei puteți face doar o disertație externă. În termeni concreți, acest lucru înseamnă pentru dvs. că trebuie să găsiți un profesor care să vă accepte ca doctorand la catedra sa. Nu vă limitați la statul federal în care locuiți: puteți aplica la nivel național pentru o disertație externă.
Dacă ne încredințați căutarea unui conducător de doctorat adecvat pentru proiectul dvs. de disertație, vom avea mai întâi o discuție detaliată cu dvs. Vrem să găsim conducătorul doctoral care vi se potrivește cel mai bine, iar pentru acest proiect avem nevoie de cât mai multe informații de la dvs. În plus față de subiectele și gradul dvs., accentul se pune pe domeniul profesional în care lucrați, domeniul de cercetare în care doriți să faceți un doctorat și propriile idei pentru un posibil subiect al tezei de doctorat. Înarmați cu aceste informații, experții noștri caută conducătorul de doctorat în toată Germania.

Începem căutarea în departamentele universităților individuale. În funcție de domeniul dvs. de studiu, orice materii minore și subiectul dorit, selecția posibilelor universități și profesori poate fi mai mare sau mai mică. Site-urile universităților și ale profesorilor oferă adesea o indicație dacă subiectul dvs. sau unul care ar putea fi de interes pentru dvs. ar putea fi inclus în zona de cercetare a universității respective. În plus față de reclame interne pentru posturi de doctorat sau subiecte de teză de doctorat, diverse portaluri de internet oferă, de asemenea, o imagine de ansamblu bună a subiectelor și a centrelor de cercetare pentru care sunt căutați doctoranzi. Deci, dacă sunteți deschis la idei despre tema tezei de doctorat, poate fi mai ușor să găsiți un conducător de doctorat,

Vă sprijinim în convingerea conducătorului doctoral

De îndată ce ne-am finalizat cercetarea pentru profesori potriviți, facem o preselecție, pe care o evaluăm apoi împreună cu dvs. Pe baza domeniului de cunoștințe în care profesorii cercetează în primul rând, publicațiile lor și prezența lor în sectorul universitar, considerăm care profesor este cel mai bine sau mai prost adaptat ca conducător de doctorat pentru doctoratul dumneavoastră. Dacă ați făcut o alegere împreună cu angajații noștri, vă vom ajuta bineînțeles, de asemenea, să completați cererea către supraveghetorul de doctorat și să obțineți doctoratul de la bun început. Chiar dacă respectivul profesor nu ți-a respins cererea, trebuie să-l convingi de calitățile tale academice într-un al doilea pas – înainte de a începe teza de doctorat propriu-zisă.

Mulți profesori au puțin timp pentru a supraveghea doctoranzii, mai ales dacă își fac doctoratul extern. Prin urmare, este logic să-l convingi pe conducătorul doctorului în faza preliminară că poți lucra independent și că ai nevoie de puțină supraveghere. Ne-ar face plăcere nu numai să elaborăm cu dvs. problema centrală a subiectului propus, ci și să formulăm ipoteze de lucru inițiale pe care le puteți discuta cu conducătorul de doctorat în discuția preliminară. O defalcare detaliată arată că sunteți instruit să lucrați într-un mod structurat și că aveți deja o idee precisă a proiectului dvs. de cercetare. Dacă potențialul dvs. conducător de doctorat solicită o expunere, vă vom ajuta să stabiliți starea cercetării și să scrieți expunerea. În plus, autorii noștri fac și activități de cercetare.