Cine nu a auzit de Alexandre Dumas? Cel mai celebru autor francez, este renumit pentru romanele sale de aventuri precum „Contele de Monte Cristo” și „Cei trei muschetari”. Născut în 1802 pe 24 iulie, s-a mutat în capitala Franței la vârsta de 21 de ani pentru a-și dedica tot timpul scrierii. Numele său este încă bine cunoscut de majoritatea studentilor chiar si astăzi, dar are un secret (prost păzit, dar rareori menționat): avea un coautor pe nume Auguste Maquet, despre care se crede că a contribuit la cele mai importante si apreciate opere ale lui Alexandre Dumas.

CINE A FOST AUGUSTE MAQUET? Auguste Maquet a fost născut în Paris, născut în 1813. A fost instruit clasic ca istoric, dar a început să scrie și a încercat să fie publicat înainte de a-l întâlni pe Alexandre Dumas în 1838. Cei doi s-au asociat împreună și au scris romanțe istorice, Maquet subliniind personaje și efectuarea de cercetări istorice. În ciuda unui parteneriat aparent egal în opera lor, ați fi uimit să știți că, la insistența editorului, numele lui Maquet a fost scos din fiecare roman înainte de tipar.


LUCRĂRILE LUI AUGUSTE MAQUET. Autorul francez a scris numeroase romane și piese de teatru, 18 romane cu Dumas mai exact. Unele dintre cele mai notabile sunt:
• Cei trei muschetari
• Contele de Monte Cristo
• Regina Margot
• Douăzeci de ani după
• Colierul Reginei
• Laleaua Neagră
• Bathilde
• Deux Trahisons
• La Rose blanche
• Le Château de Grantier , ….si multe altele….


CONTROVERSĂ ÎN JURUL LUI AUGUSTE MAQUET. Deci, cine a fost adevăratul geniu din spatele lucrărilor pe care le iubim atât de mult? Cel mai talentat autor francez, Auguste Maquet, a fost umbrit de Alexandre Dumas, susțin unii cercetători. Chiar și după co-scrierea capodoperelor, este întristător faptul că acest autor este uitat; rareori îl auzi discutând în afara cercurilor academice. Și-a petrecut toată viața scriind piese de succes și romane, dar nu a fost în centrul atenției, deși merita să fie. Acum sunt peste 150 de ani, dar geniul este doar o notă de subsol în istoria literaturii. Se spune că este creierul, mai ales în spatele „Cei trei mușchetari” și „Contele de Monte Cristo”.

FANII DIFERĂ DE OPINIILE LOR. Fanii lui Dumas și Maquet se confruntă cu contribuțiile duo-ului. În timp ce fanii lui Dumas susțin că Maquet a oferit doar elementele de bază pentru crearea de capodopere, susținătorii lui Maquet spun că, fără creativitatea și cadrul lui Auguste Maquet, Dumas nu ar fi reușit.
Se crede că duetul a colaborat pentru prima dată în anii 1840, când Maquet i-a dat un manuscris lui Dumas pentru a fi publicat sub numele lui Alexandre Dumas. Aceasta a fost prima lor ediție. În următorii 10 ani, duo-ul a venit cu multe opere geniale de care domeniul literar este mândru. Cu toate acestea, misterul a fost întotdeauna acolo – care a fost amploarea implicării lui Auguste Maquet?
În 1858, Maquet a fost frustrat deoarece nu a putut obține la fel de multă recunoaștere ca Dumas. Așa că l-a dus pe Dumas în instanță într-un efort de a dobândi drepturi comune asupra lucrărilor lor. Maquet a primit daune bănești, dar Dumas a reușit să-și păstreze proprietatea asupra tuturor lucrărilor lor. Chiar dacă Dumas a recunoscut că a fost ajutat de Maquet, el a insistat că el este chiar creatorul.


Mulți cercetători sunt de părere că eforturile lui Maquet au fost la fel de semnificative ca și Dumas și, de fapt, duo-ul s-a cerut unul pe celălalt. Când Maquet s-a despărțit de Dumas, niciunul dintre ei nu a putut veni cu ceva extraordinar. Dumas a scris foarte puțin după despărțire, dar Maquet a continuat să scrie și, odată ce a avut suficienți bani, a cumpărat un castel minunat în mediul rural. De asemenea, este cunoscut că are o copie a celebrei lucrări „Cei trei mușchetari” redenumită „De un Dumas și un Maquet”.

Originalitatea conținutului se află în centrul oricărui proces de scriere academică. Când găsiți și studiați literatura academică disponibilă pe subiectul dvs., vă perfecționați abilitățile de cercetare academică. Totuși, cu ajutorul sintetizării materialului obținut, puteți să vă arătați progresul ca gânditor critic și ca erudit apt. Astfel, copierea și lipirea ideilor din alte surse, chiar dacă sunt o reflectare perfectă a ceea ce credeți despre acest subiect, este o practică infidelă pe care orice student ar trebui să o evite să nu-și păteze reputația academică.